Ramsløg – smagfuld og smuk
Forrige indlæg
Ramsløg er en fantastisk urt. Den smager utrolig godt, den er rigtig smuk og så kan man lave mange lækre ting af den.
Det er ikke så længe siden, at jeg var på årets første ramsløg tur. De var der, og jeg/vi fik plukket en portion. Men sidste år startede ramsløg sæsonen tidligt. Jeg har et rigtigt hyggeligt minde om en dejlig forårsdag dag med min datter, hvor vi også var på ramsløg plukning. Se lige det billede. Det er da forårsstemning. Sikke en duft der også var.
Hvordan ser Ramsløg ud?
Du kan spise både blade, blomster, inkl. de knopper der sidder inden i blomsten. Det beskriver jeg længere nede i indlægget.
Ramsløg har har en let genkendelig duft. De dufter af hvidløg. Når du plukker dem, har du en kraftig duft af hvidløg siddende på fingre og i næseborene i lang tid.
Hvor finder du ramsløg?
Du kan finde dem i naturen i forårsperioden eller du kan dyrke dem i din have. Ramsløg er i sæson fra ca. februar/marts alt efter vinteren, og så strækker den sig faktisk helt frem til omkring juni.
Det er blot at gå en tur i skoven og dufte dig frem. Hvis du bor i nærheden af Risskov, Aarhus så er der masser af ramsløg. Find et godt sted, hvor der ikke kommer så mange (hunde) forbi.
Umiddelbart er det ikke svært at kende ramsløg, men nogle forveksler den med høsttidløs, som er giftig. Jeg synes dog at den ser ret anderledes ud – men for en sikkerheds skyld, så er den nævnt.
Hvordan bruger du ramsløg?
Til f.eks. olie, pesto, salt. Læs videre og få tips til noget af alt det lækre du kan lave af denne urt.
Ramsløgsolie:
brug den som dressing i alle dine salater. Både de grønne, med pasta, kartofler, kerner osv.
Ramsløg dressing:
– hvor mormor blander sig
Lav en mormordressing og noget ramsløgsolie og mix de to ting.
Så har du den lækreste og smukkeste dressing som her.
Ramsløgspesto:
Er virkelig nemt at lave og smager himmelsk.
Ramsløg kapers:
Har du hørt om det? Hvis ikke så kan jeg kun sige prøv det.
Ramsløgsalt:
Blend groft salt og ramsløg i en food processor.
Spred det derefter ud på en bageplade og tør det ved 50 grader i et par timer.
Sørg for at åbne ovnen en gang imellem for at få fugten ud.
Syltede ramsløg:
Er rigtig godt i f.eks. en salat med kerner eller en kartoffelsalat.
Syltede ramsløgsknopper:
Her bruger du samme fremgangsmåde som med de syltede ramsløg.
Så kan du selvfølgelig også bruge ramsløg on the rocks, rå og hakkede i salater, f.eks. i en bulgur- eller speltkernesalat, kartoffel eller pastasalat.
Ramsløg har en meget kraftig smag, så start med lidt og smag til.
Når du bruger ramsløg er det en fin erstatning for hvidløg i dine salater.
Rigtig god fornøjelse.
Tak fordi du læste med!