Ramsløgsolie

Skrevet af Salateri

En lækker dressing til alle dine salater

Her er et godt lille hyggeprojekt i foråret/sommeren. 

Ramsløgsolie er egentlig nemt at lave, men der skal afsættes lidt tid til at gå en tur i skoven samt ventetiden på at olien “hænger”.

Glæden ved olien bagefter er det hele værd. Den kan bruges til alle dine salater, til godt brød, hen over kød og hvad du ellers kan finde på.  

ramsløgsolie

Ramsløgsolie

Udskriv
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • ca, 2 store håndfulde ramsløg
  • 1/2 l neutral olie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie

Sådan gør du

  • Skyl ca 2 store håndfulde ramsløg og læg dem i en blender
  • Varm olien op til 50-60 grader.
  • Hæld olien over ramsløgene, til den er lige under ramsløgene. Blend i et stykke tid ca. 10 min.
  • Hæld blandingen gennem en si, og sorter ramsløgene fra
  • Hæld olien over i en sprøjtepose, hvis du har det. Ellers i en almindelig frysepose. Hæng posen på en krog nogle timer eller til næste dag. Sæt en kande/skål under.
  • Indholdet vil dele sig med en lysere del i spidsen af posen. Det er der vandet samler sig.
    Hold på posen der hvor farven ændre sig til den lysere farve. Klip et (meget) lille hul i spidsen og lad det lyse indhold/vandet komme ud. Det er vandet der bliver dårligt
  • Hæld derefter resten af indholdet/olien på en (afskoldet) flaske e.a.

Noter

Smag olien til med salt efterhånden som du skal bruge det.
Ramsløgsolie kan holde sig længe enten i køleskabet eller i et mørkt og koldt rum.
Du kan også fryse olien ned i mindre portioner.