Salat opskrifter

Bliv inspireret til både de lette, friske, tunge, mættende, feminine, maskuline….

Klik dig rundt og se de forskellige salater jeg har lavet i tidens løb. Nogle er tilbehør og nogle er dem som jeg kalder måltidssalater, som typisk er med kød, fisk, æg eller andre mættende ingredienser.

Når jeg laver salater i hverdagen til os selv (og ikke til Salateri), så er det tit ud fra hvad vi har i køleskabet og så starter jeg ud med en ide, Men tit ender det op med noget lidt andet end udgangspunktet, og mine opskrifter er meget på slump. Råvarer kan være forskellige fra gang til gang, f.eks. er en chilis styrke sjældent den samme  og en rucolas smag er ikke altid lige kraftig i smagen.

Så jeg prøvesmager undervejs for at se om jeg har nået den smag som jeg vil have, og det vil jeg også anbefale dig at gøre.

En salat opskrift skal efter min mening også laves nogle gange før den er spot on. Så finder man sit eget touch, og hvis du ikke vil overraskes hver gang, så er det en god ide at notere mængden ned hver gang du laver den opskrift. Det kan f.eks. være på din telefon, One Note, en bog/blok, eller hvad du ellers altid har lige i nærheden.

Så i og med at jeg laver salater og mad efter freestyle konceptet, så vil jeg hellere kalde mine opskrifter for inspirationskort.
De skal give gode idéer til ingredienser og kombinationer, men det er ikke altid, at der er angivet mængder.

Se alle opskrifter her

Måltidssalater

Min definition af måltidssalater er salater der mætter uden at man behøver noget andet eller blot noget godt brød

De lette salater

I denne kategori finder du salater, som er gode som tilbehør og derfor ikke så mættende. Det kan være forskellige salattyper og frugt.

De grove salater

Her finder du mere mættende salater, som du kan bruge som eneste tilbehør til kød, fisk eller hvis du blot vil have en god salat, der mætter. Det kan f.eks. være pasta, rodfrugter, bønner o.l.

Freestyle salater

Freestyle salater

I denne kategori finder du salater, som er lavet på rutinen. Der er ikke angivet en nøjagtig opskrift. Så du har rig mulighed for at tilpasse den efter dit hoved.