Hvis du har en rest af pulled pork tilbage, så er denne salat hurtig at lave, lækker og mættende. Du kan selvfølgelig også lave pulled pork mhp. denne salat, men så er det en mere tidskrævende proces. Så er der også den nemme vej og købe det færdiglavet :-).
Antal: 1 person
Forfatter: Salateri
Ingredienser
- 150 g pulled pork
- 3-4 stængler grønkål
- 1-2 skiver gedeost Rosa Mundo fra Tebstrup
- 1-2 blommer brug en sød og saftig blommesort, her er brugt Reeves,
- 1-3 kviste frisk timian
- Blommesauce
Sådan gør du
- Skyl grønkål og fjern stænglerne og skær det i strimler eller riv det i passende størrelser. Arranger det på en tallerken eller et lille fad.
- Læg pulled pork ovenpå grønkålen og fordel blommerne ud over.
- Top med gedeosten (enten smuldret eller i skiver) og timian.
- Hæld blommesaucen over eller server ved siden af. Alternativt kan du blande grønkål og blommesauce inden du lægger grønkål på fadet, så smagen kommer godt ind. Men jeg vil anbefale, at det er kun hvis den skal serveres med det samme, så kålen ikke "falder sammen".
- Blommesaucen er lavet som en større portion til noget andet. Ellers kan du blot bruge noget blommesyltetøj og blende det med lidt chili, frisk ingefær, æbleeddike og olivenolie til den har smag og konsistens, som du kan lide den.
- Blommesauce:ca. 600 g. friske søde blommer10 hele nelliker1-2 stjerneanisca. 1/2-1 frisk chili250 g. brun farin1 tsk. salt3,5 dl. æbleeddikeBland det hele i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 20-30 min.
Noter
Hvis du har saltmandler og/eller syltede rødløg, så smager det også rigtig godt sammen med.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Pulled pork salat was last modified: september 3rd, 2019 by Salateri