Salat med sommer hindbær

Skrevet af Salateri

Nem og enkel grøn salat med hindbær og bulgur. Brug de salater og urter du har eller holder mest af og server den sammen med kylling eller fisk.    

Salat med Hindbær

Salat med hindbær

Udskriv
Antal: 1 person
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 2-3 håndfulde blandede salater Frillice, spinat, rucola
  • 1 håndfuld blandede urter eks. frisk oregano, basilikum
  • 1 håndfuld hindbær
  • 1-2 spsk bulgur
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk Hyldeblomstsaft
  • citronsaft
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Hvis du er heldig eller har planlagt salaten, så har du en rest af bulgur. Ellers kog bulgur à la ris. - 1 dl. bulgur skylles. Kom derefter bulgur i gryden med vand, som dækker ca. lidt over en negls længde. Når vandet er kogt ind i bulguren, så sluk og lad det stå med låg i ca. 15 min-1/2 time alt efter hvor god tid du har. Eller du kan altid se kogeanvisningen på posen :-).
  • Skyl salater og urter
  • Bland olie, hyldeblomstsaft (kan undlades, hvis du ikke vil have den så sød), citron, salt og peber
  • Arranger salater og urter på en tallerken/et fad. Når bulguren er kølet af, så fordel det over salaten og kom til sidst hindbærrene på (jeg skyller ikke hindbærrene, hvis jeg ved hvordan de er opvokset og plukket, disse har jeg selv håndplukket fra Karensminde Frugtplantage).
  • Hæld dressingen over eller server den ved siden af.