Grillede blommer i salat

En sprød, sød og salt salat, som du kan spise for sig eller som tilbehør. Server den til kylling eller kyllingestykker direkte på salaten.      

Bagte blommer i salat

Grillede blommer i salat med spidskål

Udskriv
Antal: 2 personer
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 5-6 blommer
  • 1 pk bacon
  • 1/2 spidskål
  • 1/2 chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • sukker

Sådan gør du

  • Halver blommerne, fjern stenen og grill dem på en grillpande eller en rigtig grill, hvis du alligevel har gang i den
  • Snit og skyl spidskålet
  • Steg baconskiverne til de er sprøde og gyldne (og læg dem på fedtsugende papir)
  • Dressing: tag ca. 3-4 af de halve blommer og fjern skindet. Bland dem med ca. 3 spsk. olivenolie og blend dem med lidt chili, salt og sukker. Smag til hvor stærk, sød du vil have den. Alternativer kan også være hvis du tilfældigvis har lavet noget blommesauce, blommesirup eller chilisirup, så kan du også bruge det
  • Anret spidskålen på et fad og arranger bacon, de grillede blommer og koriander. Dressingen serveres ved siden af.
    Alternativt kan du også blande spidskålen med noget af dressingen lidt før, og lade det trække til salaten skal serveres. Det giver smag til kålen men synsmæssigt kan det blive lidt træt at se på. Prøv dig frem.