Denne salat er en rigtig sommersalat, når jordbærrene har masser af smag og kan købes helt friske, gerne hos en lokal jordbær avler som f.eks. Holtgaard i Gylling.
Antal: 2 personer
Forfatter: Salateri
Ingredienser
- 1/2 bakke jordbær Jordbær smager bare bedst når det er sæson
- 1/2 glas grillede artiskokker her er der brugt den fra Deli Drengene
- friske mynte blade vurder selv mængden, mynte er kraftig i smagen
- 1 håndfuld hakkede saltede pistacienødder
- 2-3 håndfulde rucola eller anden let bitter salat, men den kan også helt udelades
- 1/4 lime
- hyldeblomstsaft her er der brugt en hjemmelavet, men en god købe version kan også altid bruges
Sådan gør du
- Skyl rucola (eller køb en der er skyllet, men jeg skyller nu altid alligevel) og jordbær
- Skær artiskokkerne i mindre stykker alt efter hvordan du ønsker dem
- Hak pistacienødderne i grove stykker
- Dressing: ca. 3 spsk. olie som artiskokkerne har ligget i, blandes med saft fra ca. 1/4 lime, hak nogle mynteblade og bland med ca. 4-5 spsk. hyldeblomstsaft
- Bland rucolaen med dressingen (start med halvdelen og smag til) i en skål eller kondiboks. Anret det på et fad med artiskokstykkerne og jordbær der er skåret i kvarte eller skiver. Hæld lidt af dressingen henover og afslut med de hakkede pistacienødder. Resten af dressingen kan serveres til.
Noter
Salaten kan bruges til alle måltider, som tilbehør, et let aftenmåltid, til frokos eller til morgenmad evt. med røget laks og røræg.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Jordbærsalat med artiskok was last modified: august 18th, 2019 by Salateri