En rigtig sommersalat – lav den især når det er brombær tid, hvor der er god smag i bærrene. Den er let, sød og crunchy.
Ingredienser
- 10-15 brombær Disse flotte brombær er selv-pluk fra Karensminde Frugtplantage
- 3 skiver gedeost Président, 12 petites chevre doux
- 1 pose spæde spinatblade Pose med 65 g. Anden salat uden kan også sagtens bruges
- fintskivet rød spidskål brug evt. et mandolinjern
- 3-5 skiver brød Her har jeg brugt 1/2 øko Ølandsbrød, Tidevandsbrødet hos marsken
- 5 spsk olivenolie
- 2 tsk. salt
- tørret/frisk timian eller oregano
- balsamico/granatæble sirup
Sådan gør du
- Croutoner: skær/bræk brødet i tern/stykker, vend det med 5 spsk. olie, og bland det med 2 tsk. salt og timian/oregano på en bageplade (med bagepapir). Bages i ovnen ca. 15-20 min. v. ca, 200 grader.
- Dressing: tag ca. 5 af brombærrene og mas dem med lidt olivenolie, 1 tsk. balsamico. Sigt/mas det igennem en si, så bærrene filtreres
- Skyl spinatbladene og slyng vandet fra. Arranger dem på et bræt, fad eller skål.
- Fordel resten af brombærrene på spinaten sammen med croutonerne og gedeosten. Osten kan lægges i skiver eller brækkes hen over. Dressingen hældes over eller serveres ved siden af. Salaten serveres med det samme, for at salatbladene og croutonerne ikke bliver bløde.
Salat med brombær og gedeost was last modified: september 6th, 2019 by Salateri