Salat med brombær og gedeost

En rigtig sommersalat – lav den især når det er brombær tid, hvor der er god smag i bærrene. Den er let, sød og crunchy.

Salat med brombær og gedeost

Salat med brombær og gedeost

Udskriv
Antal: 2
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 10-15 brombær Disse flotte brombær er selv-pluk fra Karensminde Frugtplantage
  • 3 skiver gedeost Président, 12 petites chevre doux
  • 1 pose spæde spinatblade Pose med 65 g. Anden salat uden kan også sagtens bruges
  • fintskivet rød spidskål brug evt. et mandolinjern
  • 3-5 skiver brød Her har jeg brugt 1/2 øko Ølandsbrød, Tidevandsbrødet hos marsken
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • tørret/frisk timian eller oregano
  • balsamico/granatæble sirup

Sådan gør du

  • Croutoner: skær/bræk brødet i tern/stykker, vend det med 5 spsk. olie, og bland det med 2 tsk. salt og timian/oregano på en bageplade (med bagepapir). Bages i ovnen ca. 15-20 min. v. ca, 200 grader.
  • Dressing: tag ca. 5 af brombærrene og mas dem med lidt olivenolie, 1 tsk. balsamico. Sigt/mas det igennem en si, så bærrene filtreres
  • Skyl spinatbladene og slyng vandet fra. Arranger dem på et bræt, fad eller skål.
  • Fordel resten af brombærrene på spinaten sammen med croutonerne og gedeosten. Osten kan lægges i skiver eller brækkes hen over. Dressingen hældes over eller serveres ved siden af. Salaten serveres med det samme, for at salatbladene og croutonerne ikke bliver bløde.