En salat der kan varieres efter årstid og smag. Her er den lavet i en juleversion med en duft af kardemomme. Appelsinerne er også rigtig gode og søde på denne årstid. Hvis du plejer at servere Waldorfsalat til julemiddagen, kan appelsin salaten være et alternativ. Den er frisk og god til andestegen og rødkålen.
Forfatter: Salateri
Ingredienser
- 1/2 bakke blandet salat eller spæde spinatblade
- 3 appelsiner
- 1/4 dl olivenolie
- 1 strøget tsk kardemomme
- evt. saft fra appelsinerne
- 1 lille rødløg
Sådan gør du
- Skyl salaten og slyng vandet af
- Skræl/pil appelsinerne så de er frigjort af det hvide skind
- Skær appelsinerne i ringe
- Bland olien med kardemomme og evt. noget saft fra appelsinerne
- Arranger salaten på et fad og appelsinringene oven på. Hæld den blandede olie henover og server straks salaten (den klasker sammen af at stå)
Noter
Du kan også lave den i en lidt anden version med rødløg uden det grønne som denne.
Eller du kan kombinere det hele, så det hele kommer i én salat
Tried this recipe?Let us know how it was!
Appelsin salat was last modified: december 20th, 2019 by Salateri