Torsk i salat

Skrevet af Salateri

Torsk kan være en svær størrelse, da den efter min mening let kan blive lidt kedelig. Det er ærgerligt for det er en faktisk en ret lækker fisk. Som salat entusiast så blev jeg nødt til at teste om, torsk er godt i en salat – og det er den i denne kombination. Salaten kræver lidt forberedelse pga. de syltede rødløg og citronskal. Det er hele arbejdet værd, men hvis du ikke lige har tiden til det, kan de jo købes færdiglavet.

Salat med torsk opskrift

Salat med torsk og syltet citronskal

Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1 bakke blandet salat eller spæde spinatblade
  • 225 g torsk med skind
  • syltede rødløg, se i selve opskriften
  • syltede citronskaller, se i selve opskriften
  • 1/4 dl sukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld persille (jeg foretrækker bredbladet)
  • 2 tsk lage fra de syltede citronskaller

Sådan gør du

  • Syltede rødløg:
    Kom 1 dl eddike, 1 dl vand og 1 dl sukker i en kasserolle og varm det op (men ikke så det koger) indtil sukkeret er opløst.
    Pil 3 små rødløg og skær dem enten i små både, ringe/halvringe eller den form du ønsker.
    Skold et glas af eller brug en lufttæt beholder og læg rødløgene i - hæld lagen over mens den er varm, så bliver løgene en anelse tilberedt og så får de ikke den stærke løgsmag. Lad dem køle af og tilsæt 1 lille skrællet rødbede skåret i mindre skiver og læg dem sammen med løgene, så får de en rigtig flot farve.
    Hvis du har lidt estragon i huset, så tag et par stilke og put i (bladene kan bruges til noget andet).
    Stil løgene i køleskabet.
    Lad løgene stå i køleskabet et par dage.
  • Syltede citronskaller:
    Skyl 3 øko citroner (gerne med en flot gul farve og lidt store) og skræl det gule af med en kartoffelskræller, kniv e.l. Sørg for at få så lidt med af det hvide som muligt.
    Pres citronsaft så du har 1/2 dl.
    Bland citronsaft, 1/4 dl sukker, 1/4 dl vand og 1/2 tsk salt i en kasserolle og bring det i kog. Skru ned og læg citronskallerne i. Lad det simre i ca. 8 min. (kortere tid ca. 5 min. hvis skallerne er meget tynde. Skallerne må ikke koge tørre, tilsæt evt. lidt vand undervejs.
    Skold et glas af eller brug en lufttæt beholder. Hæld citronskaller og lage i og lad det køle af, stil dem derefter i køleskabet
  • Steg torsken med skindsiden på panden - steg efter anvisning
  • Skyl salaten og persillen og slyng vandet af. Hak persillen
  • Bland olie, salt, peber, parmesan, persillen
  • Anret enten i 4 portioner eller et stort fad. Ved portionsanretning arrangeres et par håndfulde salat på tallerkenen, placer 1/4 del af torsken i mindre stykker oven på salaten, tag et par teskefulde syltede rødløg og arranger oven på fisken og derefter det der svarer til ca. 1-2 tsk. syltet citronskal (skåret i finde tynde stykker). Hæld til sidst ca. 1 spsk. af olien over og ca. 1 tsk. lage fra de syltede citronskaller. Server resten af olien ved siden af.

Noter

Lav evt. en større portion af syltede rødløg og syltet citronskal. Det er altid godt at have i huset til en hurtig salat eller som tilbehør. Det kan holde sig i 3-4 uger i køleskabet.
OBS denne portion er baseret på 4 mindre anretninger, så hvis den skal udgøre et helt måltid til 4 personer, vil jeg anbefale at lave en større portion.