Syltede citronskaller

syltet citronskal

Syltede citronskaller

Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 3 øko citroner gerne med en flot gul farve og store
  • 1/4 dl sukker
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Skyl citronerne og skræl den gule skal af, så der kommer så lidt af den hvide skal med. Du kan bruge en kniv, (kartoffel)skræller eller evt. en ostehøvl.
  • Pres citronsaft så du har ca. 1/2 dl.
  • Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en kasserolle og bring det i kog.
  • Skru ned og læg citronskallerne i. Lad det simre i ca. 7 min. Hvis skallerne er meget tynde, så prøv med ca. 5 min. Skallerne må ikke koge tørre, tilsæt evt. vand undervejs.
  • Skold et glas af. Hæld citronskallerne og lage i og lad det køle af. Stil dem derefter i køleskabet. De kan holde sig i min. 3-4 uger.

Noter

Lagen er rigtig god som dressing som den er eller blandet med olivenolie mm.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Citroner og salat er  et rigtig godt match!

Både citronsaft hen over en salat, i dressing, revet citronskal og på denne måde, hvor de er syltede. 

Så brug løs af de flotte gule citroner i dine salater.