Waldorf salat

Skrevet af Salateri

Har du lyst til at lave salat til din julemiddag og må den gerne være lidt utraditionel?

Så prøv denne salat, som har noget julet og Waldorf’et over sig men alligevel er lidt anderledes. Den er mere frisk og med lidt bid i form af peberroden. Den passer godt til en andesteg, hvor den giver et godt modspil til det fede.

Den kan enten serveres som tilbehør eller erstatte kartoflerne, hvis du vil køre den helt utraditionelle stil.  

Waldorf salat

Waldorfsalat

Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1 æble
  • 10-12 stk rosenkål
  • 1/4 rødkål
  • 1-2 stængler bladselleri
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 3 spsk Cultura
  • 1 spsk creme fraiche kan udelades og erstattes med Cultura
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk frisk revet peberrod start med 2 tsk og smag til, frisk peberrod kan være ret stærkt
  • 1 spsk citronsaft eller smag til
  • fint salt
  • peber

Sådan gør du

  • Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem fint, start fra toppen og ned mod roden, fjernes til sidst
  • bladselleri skylles og snittes tyndt på den korte led - jeg har prøvet på den lange led og det ser flot ud, men det bliver trevlet og træls at bide i.
  • Snit det kvarte rødkålshoved i tynde skiver - alt efter temperament og vane, skylles det bagefter. Blot sørg for at få vandet slynget godt ud bagefter.
  • Bland dressingen: Cultura, creme fraiche, æblecidereddike, frisk revet peberrod, citronsaft, smag til med salt og peber.
  • Bland rødkål, rosenkål og bladselleri i en skål eller boks
  • Skyl æblet og snit det i tynde både enten med kniv eller et mandolinjern og bland det sammen med kål og bladselleri
  • Vend forsigtigt dressingen med kål, bladselleri og æbler. Start med noget af dressingen og tilsæt lidt af gangen. Salaten skal efter min mening ikke være tynget af dressing. Resten kan altid serveres ved siden af, og så kan hver især selv regulere.
  • Tag en håndfuld hasselnødder og drys henover

Noter

For at få den til at ligne Waldorfsalaten mere, kan hasselnødderne skiftes ud med valnødder og tilføj vindruer