Rosenkål salat med pistacie

Prøv rosenkål på denne måde. Kombinationen af kålen og de saltede pistacienødder er virkelig god og den er dekorativ på middagsbordet.

Rosenkaalssalat med pistacie

Rosenkål salat med pistacienødder

Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1 pose rosenkål
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld rødkål/rød spidskål
  • 1 håndfuld tranebær, tørrede
  • 1-2 håndfulde pistacienødder, saltede
  • 3/4 dl valnøddeolie (eller olivenolie)
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk sennep
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade på rosenkålene og snit dem fint med kniv eller med mandolinjern (hvis du har en beskyttelsesskive til :-))
  • Læg den snittede rosenkål i koldt vand i 1/2 time eller mere og slyng vandet bagefter i salatslynge.
  • Skyl og hak persillen
  • Skær tranebærrene i mindre stykker.
  • Hak pistacienødderne, lad evt. nogle være hele.
  • Bland olien, honning, sennep, salt og peber sammen.
  • Snit rødkål/det røde spidskål (det er mest for det visuelle)
  • Bland dressingen med kål, persille, tranebær og nogle af pistacienødderne og anret det på et fad. Drys de sidste pistacienødder og pynt evt. med hjulkrone.