Rødkålssalat med appelsin og mandler

Skrevet af Salateri

En rigtig frisk salat, der er nem og hurtig at lave. Rødkål og appelsin er en kendt og sikker kombination. Her er der tilføjet mandler og basilikum, som giver den noget pesto-agtigt over sig.

Efter min mening smager den bedst, hvis rødkålen er snittet helt tyndt og mandlerne er malet fint.

Hvis du ikke er så vild med de finthakkede mandler af hensyn til tandsmilet, så kan du hakke mandlerne i grove stykker.

Roedkaalssalat med appelsin og mandler

Rødkålssalat med appelsin og basilikum

Udskriv
Antal: 3
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • ca. 4 håndfulde rødkål
  • 2 appelsiner søde og saftige
  • 2-3 spsk. mandler
  • ca. 1 håndfuld basilikum
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1/4 lime
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Riv rødkålen tyndt på et mandolinjern eller snit meget tyndt
  • Appelsinerne skrælles og skæres ud i skiver/stykker
  • Kværn mandlerne i en hakker/blender så det bliver fint
  • Bland basilikumen sammen med mandlerne og blend.
  • Rødkål, appelsiner, mandler/basilikum blandes med olie, limesaft og salt

Noter

Det er en frisk salat og egner sig godt til tunge retter som f.eks. braiserede svinekæber, gryderetter o.l.