Rødbedeslaw med frisk timian

Skrevet af Salateri

Vil du gerne have en anden slags råkost salat end gulerødder og hvidkål, så prøv denne rødbedeslaw. Den er nem og hurtig at lave, specielt hvis du har en foodprocessor. Så er det egentlig blot at skrælle rødbederne og smide dem i din foodprocessor eller hakker. 
Fordelen med denne rødbedesalat er at den kun bliver bedre af at stå, så den kan forberedes i forvejen,  og den kan holde sig i nogle dage. 

Så test og se om den er noget for dig.

Rodbedeslaw opskrift

Rødbedeslaw

Et alternativ til den traditionelle coleslaw
Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 2-3 spsk græsk yoghurt Andre yoghurter kan bruges, men den græske har en tykkere konsistens.
  • ca. 2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 1 håndfuld frisk timian
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne
  • Riv dem på et rivejern, skær dem i små tern eller hak dem i en i en minihakker, foodprocessor e.l
  • Skyl timianen
  • Bland græsk yoghurt, olivenolie, presset hvidløg, timianblade, salat, og peber sammen.
  • Bland rødbederne sammen med dressingen. Lad den stå i lidt tid før servering, 1 times tid eller mere.

Noter

Anbefaling Lav denne salat i god tid og lad den stå, også gerne dagen før den skal spises. Så kan smagen nå at sætte sig godt i rødbederne. 
Er du vild med rødbeder, så lav en god portion. Den kan sagtens spises i nogle dage som tilbehør, som "dressing" på en anden salat, som topping/pålæg på en mad, en frokostanretning/et mellemmåltid med hytteost og/eller humus.