Rødbedesalater – farve og super power
Forrige indlæg
Rødbedefarve kan få enhver til at flå sig i håret. Den er svær at få af skærebræt, tøj, karklude, viskestykker mm.
Men det er synd, at droppe rødbeden pga. farven, fordi rødbeder er rigtig lækre og og fyldt med power, også i dine salater. Rødbeder er et godt alternativ til den grønne salat, særligt om vinteren.
Men de er også virkelig lækre om sommeren, hvor du kan få de helt små. Med de små friske rødbeder, kan du også bruge stængler og blade i en grøn salat.
Disse fordele kan måske få dig til at tage kampen op mod rødbedefarven.
OBS: hvis ikke du før har spist rødbeder, så skal du blot være opmærksom på, at du kan komme til at tisse rødt. Det er ufarligt hvis det er i forbindelse med rødbedespisning.
Løsning til evt. farveproblemer i rødbedekampen. Google kan heldigvis hjælpe dig med alt, og der findes flere gode råd, når du søger på “hvordan får man rødbedesaft af…” ;-).
En anden løsning er et godt forklæde. Jeg er selv en som ikke kan stå i køkkenet uden at spilde. Du kan f.eks. se dette forklæde i denim. (linket er til webshoppen Ecokitch.dk, som hører under Salateri).
Rødbeder kan også bruges som et alternativ til den traditionelle coleslaw.
Her er min udgave af rødbedeslaw med frisk timian.
Rigtig mange, f.eks.:
En yoghurt version som i rødbedeslaw’en
En olie-eddike dressing med hvidløg og sennep (sød eller stærk)
Appelsinsaft eller citronsaft f.eks. til bagte rødbeder
En god olie som f.eks. olivenolie, nøddeolie hvis det skal være helt enkelt og mere neutralt i smagen
Tak fordi du læste med!
Vil du have mere inspiration?