Peanutbutter dressinger
Forrige indlæg
Jeg har i øjeblikket en masse peanutbutter stående, som jeg skal have brugt noget af.
Så dette indlæg indeholder nogle idéer til, hvordan du kan bruge peanutbutter i salater.
Peanutbutter er vist lige som med koriander. Enten elsker man det eller så er man absolut ikke fan.
Og du har nok gættet det – jeg elsker peanutbutter. Ikke i store mængder, men jeg er vild med smagen.
En enkelt mad engang imellem til week-end morgenmaden eller en eftermiddagssnack. Det kan godt tage en overmandende lækkersult, når du er ved at gå kold. Peanutbutter med syltetøj, peanutbutter med jordbær, peanutbutter med banan er en god snack. Hvis du er en kalorietæller, så vær opmærksom på at holde det til en snack, for peanutbutter indeholder mange kalorier.
Hvis du kender tegneserien Steen og Stoffer, så har jeg min hang til peanutbutter tilbage fra dengang for rigtig mange år siden jeg læste den tegneserie. Steen og Stoffer spiser nemlig peanutbutter & jelly. Så ja her er en af mine barnlige svagheder, som stadig væk hænger ved.
Dengang var det bare lidt mærkeligt at spise.
Med årene er det blevet mere “voksent” og populært at spise peanutbutter. I dag findes der peanutbutter i mange udgaver, og det bliver brugt i meget forskelligt mad.
Jeg har også fået udvidet min brug af peanutbutter til andet end peanutbutter & jelly. Peanutbutter er også rigtig godt til dressinger.
Den peanutbutter jeg har brugt er fra Peanutbutter Pusheren. De har deres egen webshop https://pbpusheren.dk/ og kan i skrivende stund også købes hos Fru Møllers Mølleri.
De har 2 udgaver, en Smooth og en Crunchy. Så du kan tilpasse din dressing om den skal være helt smooth eller den gerne må tilføre noget sprødt.
Er du peanutbutter fan, så vil du lægge mærke til, at Peanutbutter Pusherens peanutbutter har en virkelig lækker smooth og creamy konsistens (når den ikke har været i køleskab). Så den er virkelig god til dressinger.
Saltede peanuts er rigtig lækkert i nogle slags salater og bliver tit kombineret med asiatisk inspireret mad. Hvis du elsker denne genre af mad, så kender du sikkert også den peanutbutterdip til gennemsigtige rispapirsruller.
Grøntsager og denne peanutbutterdip er en skøn kombination.
Konsistensen kan du regulere, så hvad med at bruge denne dip som en dressing?
Det er oprindeligt en dip til gennemsigtige vietnamesiske ruller, og den laver vi rigtig tit hjemme hos os, så den opskrift får du her. Den er på slump, så brug den som en base, og justér den til så den sidder lige i skabet til din smag.
2. H3: peanutbutter, sesamolie, ristede sesam, chili – Nudel/asiatisk salat – thai salat med peanutbutter
3. H3: peanutbutter, soya, wasabicreme
4. H3: peanutbutter, Cultura, chili, hvidløg, frisk koriander
5. H3: Den helt enkle: peanutbutter, limesaft, olie – hakkede saltede peanuts, grønne asparges
Bonus 1 H3: PP (og ikke HP) dressing/Peanutbutter parmesan, peanutbutter, olivenolie, parmesan, citronsaft – grønne asparges
Bonus 2 H3: peanutbutter, ansjosfileter – se her
En peanutbutter dressing er ikke lige så all-round som f.eks. en vinaigrette. Så her er mine tips til, hvilke ingredienser, som jeg synes der er gode at kombinere peanutbutter dressing med.
Vil du lave en måltidssalat eller have kød til din salat, så vil jeg foreslå:
Nu har du fået idéer til (x) peanutbutter dressinger, til salatingredienser og kød. Så kan du gå i gang med at eksperimentere og mixe på kryds og tværs og finde de kombinationer som er dine favoritter.
Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læste med!