Pastasalat med gremolata

Skrevet af Salateri

Du har sikkert lavet pastasalater i utallige variationer, men har du prøvet med gremolata? Gremolataen giver pastaen en lethed og leder tankerne over i noget sommerligt. Du kan servere den frisk og varm, men den er også rigtig god kold, så du kan sagtens lave den i forvejen. Hvis der er en rest tilbage kan den varmes på panden dagen efter.

Pastasalat med gremolata

Pastasalat med gremolata

Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 400 g pasta (her er der brugt fusili Bucati fra Netto)
  • citronsaft
  • olivenolie
  • 1 tsk balsamico
  • 8-10 stk soltørrede tomater i olie
  • 1 håndfuld persille
  • 1-2 øko citroner
  • 1-2 fed hvidløg
  • havgus (Alternativt en god parmesan, Thyborøn Rav)

Sådan gør du

  • Kog pastaen i rigeligt vand i 6-7 min eller til den er al dente. (en stor gryde vand bringes i kog, tilsæt salat og lidt olie - her fra koger pastaen i 6-7 min.).
  • Gremolata: 1 håndfuld hk. persille (gem evt. lidt uhakket til pynt), riv skallen fra citronerne, bland det med 1-2 fed presset hvidløg.
  • Hæld vandet fra pastaen og bland den sammen med lidt olie, citronsaft, balsamico, hakkede soltørrede tomater. Smag til med salt og peber og bland til sidst gremolataen i.
  • Riv havgus ud over og pynt af med persille e.l.