Pasta salat med parmesan og parmaskinke

Pasta salat med parmesan, parmaskinke og pesto. De 4 p’ere går man aldrig fejl af, det er en kombination som bare altid er god. Citron pestoen giver pastaen noget friskhed og lethed. Den kan varieres alt efter hvilken pasta og pesto man bruger, og du kan servere den både varm og kold. Server den som tilbehør eller som et måltid i sig selv.

Pastasalat med parmesan og parmaskinke

Pasta salat med parmesan, parmaskinke og pesto

Udskriv
Antal: 2 personer
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • ca. 250 g. pasta
  • 2-3 skiver parmaskinke
  • 1/4 parmesan
  • 1-2 håndfulde rucola
  • 2-3 tsk. Pesto, citron pasta pesto fra Pastariget
  • 2-3 spsk 2-3 spsk.olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Kog din yndlingspasta, jeg foretrækker den al dente. Her er brugt Conchiglie, fordi de har en dekorativ facon.
  • Bland olie, pesto, salt og peber sammen og bland det sammen med pastaen imens den er lun. Det må gerne stå lidt, så smagen når at trænge ind i pastaen.
  • Steg skiverne af parmaskinke på panden lige som du steger bacon og læg dem på noget fedtsugende papir.
  • Arranger pastaen på et fad, strø det skyllede rucola over, bræk skinken hen over og riv til sidst parmesan flager over, f.eks. med en ostehøvl, mandolinjern.