Pandekagesalat

International pandekagedag 5. marts. Det skulle selvfølgelig ikke gå ubemærket hen – jeg elsker pandekager, både de søde og mad-udgaverne med spinat, rødbeder e.l. Så dette er mit første forsøg på en pandekagesalat, og det bliver testet igen er jeg ret sikker på. Det er ikke den smukkeste salat men det er pandekage OG salat – what’s not to like?

Pandekagesalat

Pandekagesalat

Ingredienser

  • 150 g hvedemel (eller den mel du foretrækker)
  • 4,5 dl mælk
  • ca. 1 tsk salt
  • 2 stk rødbeder
  • ca. 1 fed hvidløg
  • tørret/frisk oregano
  • smør (til stegning)
  • blandet salat (f.eks. hjertesalat, frisk spinat)
  • håndfuld persille
  • ca. 1 dl yoghurt naturel
  • 1 squeeze citronsaft
  • ca. 1/3 stk frisk peberrod (smag til så det passer dig)
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skyl og skræl rødbederne og riv dem
  • Dej: 
    Bland mel, mælk, æg, salt, oregano og presset hvidløg sammen. Ca. 1/3 del af rødbederne blandes i dejen.  
  • Steg pandekagerne med smør på en pande, fordel rødbedestykkerne da de godt kan klumpe sammen.
  • Salaterne og persillen skylles. Salaten brækkes i stykker og arrangeres på et fad. Læg resten af de revede rødbeder og hak persillen og fordel en over salaten. 
  • Pandekagerne rulles sammen og skæres ud og lægges øverst.
  • Fordel til sidst dressingen, stil evt. resten ind sammen med salaten.
  • Kylling passer godt til og har du en rest af stegt kylling liggende, kan du evt. blot lægge det ovenpå salaten som en måltidssalat.
  • I denne portion pandekagedej er der også til desserten. Du kan evt. nøjes med kun at putte rødbeder i halvdelen af dejen og stege resten som almindelige pandekager.  
Tried this recipe?Let us know how it was!