Hvordan laver du en spændende kartoffelsalat?
Du kan lade dig inspirere af denne med sylterier. Kartofler kan godt tåle at få noget smag. Sylterier og kapers giver en god salt smag og noget sprødt.
Kartoffelsalater kan laves i så uendelig mange variationer ved at skifte ingredienserne, og alt efter hvilken dressing du bruger. Det kan være en yoghurt dressing, olie dressing, eller du kan vende dem i pesto.
Forår og sommer er kartoffeltid, når man kan få lækre nye kartofler.
De giver også din kartoffelsalat ekstra kvalitet.
Fordelen ved kartoffelsalat er at den kan laves i forvejen, og den bliver kun bedre af at stå. Så den kan også sagtens spises 1-2 dage efter, at du har lavet den.
Ingredienser
- ca. 600 g kartofler vælg en type der ikke koger ud, små
- 1-2 håndfulde frisk spinat
- 1-2 syltede agurker
- ca. 2 spsk kapers
- ca. 1 håndfuld persille
- ca. 1/2 dl olivenolie
- citronsaft
- ca. 1 spsk creme balsamico/almindelig balscamico + lidt honning
- salt
- peber
- 1 tsk Dijon sennep
Sådan gør du
- skyl og kog kartoflerne til de er møre men ikke udkogte
- Skyl spinat og persille
- Hak de syltede agurker og i små stykker og persillen
- Dressing: bland olivenolie, citronsaft, balsamico, salt, peber, sennep
- Når kartoflerne er kogt, så pil dem hvis det er nødvendigt og skær dem i halve/kvarte
- Bland kartoflerne med dressingen og bland de hakkede agurker, persille og kapers i.
- Smag til med salt og peber
- Arranger spinat på et fad og hæld kartoffelsalaten ud over. Spinaten kan også rives i mindre stykker og lægges som enten bund eller topping.
Noter
Du kan evt. tilføje 2-3 spsk syltede rødløg og bagte tomater.