Syltet fennikel

Skrevet af Salateri

Syltet fennikel

Udskriv
Forfatter: Salateri

Equipment

  • Mandolinjern

Ingredienser

  • 1 Fennikel
  • 1 del eddike
  • 1 del vand
  • 1 del sukker

Sådan gør du

  • Bland eddike, vand og sukker og kog det op til sukkeret er smeltet. Lad det køle af
  • Skyl og skær fennikel i tynde skiver på et mandolinjern
  • Læg fennikelskiverne i et (afkogt) glas og hæld lagen over

Noter

Skær lidt af bunden af fennikelen. Halver den fra toppen og ned, og slice derefter på mandolinjernet.

Fennikel er nok ikke alles yndling, da den har en let smag af lakrids eller anis. Ved syltning forsvinder denne lakridssmag.

Syltet fennikel er f.eks. god sammen med agurk, sprøde salatblade, speltkerner, og evt. fisk. 

Hvis du kan skaffe fennikel med top, er det en utrolig flot plante, hvor du kan bruge toppen til at pynte med og give smag.

Den er i familie med dild og persille og så skal den efter sigende være rig på A-, B- og C-vitaminer.