Syltede porrer

Skrevet af Salateri
Syltede porrer

Syltede porrer

Syltede porrer

Udskriv
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1-2 porrer denne portion passer som ingrediens af flere i en salat (f.eks. bulgur, kartoffel) til 3-4 personer
  • 3-4 spsk Syltelage
  • 1 håndfuld frisk timian

Sådan gør du

  • Skyl porren/porrerne
  • Skær porren/porrerne i skiver
  • Læg porrerskiverne i et glas. Skold glasset hvis du vil gemme de syltede porrer
  • Hæld syltelagen over
    Tilsæt frisk timian
  • Lad det stå i 3-4 timer eller længere
    Hvis lagen ikke dækker porrerne helt, kan du lige blande det engang imellem eller halvvejs.

Syltede porrer – brug dem i salaten.

Porrer er en grøntsag, som er mest kendt som tilbehør til kødretter, porretærte, farserede porrer o.l. De har en stærk løg-agtig smag, og det er måske derfor de ikke lige så tit bliver tænkt ind i salater.

Syltede porrer er rigtig godt som en ingrediens i f.eks. en bulgur- eller kartoffelsalat. Når de bliver syltet aftager den stærke skarpe smag. De har en god sprødhed, som passer godt med bløde bulgur, kartofler e.l. Selve syltelagen er også god at blande i salaten.