Syltede citronskaller

syltet citronskal

Syltede citronskaller

Udskriv
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 3 øko citroner gerne med en flot gul farve og store
  • 1/4 dl sukker
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Skyl citronerne og skræl den gule skal af, så der kommer så lidt af den hvide skal med. Du kan bruge en kniv, (kartoffel)skræller eller evt. en ostehøvl.
  • Pres citronsaft så du har ca. 1/2 dl.
  • Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en kasserolle og bring det i kog.
  • Skru ned og læg citronskallerne i. Lad det simre i ca. 7 min. Hvis skallerne er meget tynde, så prøv med ca. 5 min. Skallerne må ikke koge tørre, tilsæt evt. vand undervejs.
  • Skold et glas af. Hæld citronskallerne og lage i og lad det køle af. Stil dem derefter i køleskabet. De kan holde sig i min. 3-4 uger.

Noter

Lagen er rigtig god som dressing som den er eller blandet med olivenolie mm.

Citroner og salat er  et rigtig godt match!

Både citronsaft hen over en salat, i dressing, revet citronskal og på denne måde, hvor de er syltede. 

Så brug løs af de flotte gule citroner i dine salater.