Sommersalat med kartofler

Skrevet af Salateri
Sommersalat med kartofler

Salat med smag af sommer – en af dem du kan forberede i forvejen.

Om sommeren er det en kæmpe fornøjelse at lave salater.

Det bugner med masser gode friske råvarer. Kartofler, grønne salater, bær, radiser, gulerødder, friske krydderurter osv.
Så det er nemt at blive inspireret og motiveret til at spise mere salat og grønt på denne årstid.

Mangler du alligevel inspiration til en ny salat, så er denne sommersalat med kartofler måske noget for dig.

Til et let sommermåltid kan jeg anbefale at serverer røget makrel, varmrøget laks eller pillerejer til. Ellers kan du også sagtens servere den med grillet kød, pølser eller andet til.

Salaten kan serveres lun eller kold. Kartoflerne kan laves dagen før eller resten af salaten kan spises dagen efter.

Nye kartofler er bare noget helt særligt sommerligt. De smager virkelig godt bare med noget smør eller olie og salt og peber.
Har du prøvet at koge noget løvstikke sammen med kartoflerne? Det giver kartoflerne en rigtig delikat smag. Løvstikke er kraftig i smag, så du skal ikke være alt for rundhåndet med den. Prøv dig lidt frem med en enkelt stilk første gang.

sommersalat med kartofler

Sommersalat med kartofler

Udskriv
Antal: 4 personer
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • ca. 500 g. små nye kartofler
  • et lille bundt radiser stærke radiser
  • søde ærter
  • et lille hoved sprød grøn salat
  • et par håndfulde friske krydderurter (Her er der brugt salvie, citrontimian)

Sådan gør du

  • Kog de nye kartofler til de er knap færdige. Hæld vandet fra og lad dem stå i max 5 min.
  • Kartoflerne halveres eller skæres i mindre stykker (så de optager dressingen ekstra godt) og vendes f.eks. med en vinaigrette.
    Tilføj de friske krydderurter.
    Lad gerne kartoflerne stå i lidt tid, evt. forbered dem dagen før.
  • Vinaigrette:
    ca. 1 dl. Olivenolie
    Vinedikke/balsamico – skal være en lille del i forhold til olien, prøv med 1 tsk. og smag til.
    ca. 1/2 tsk. Dijon sennep
    1-2 fed Hvidløg
    Salt og peber.
  • Skyl salaten og slyng salaten. Læg en bund af salat på et fad
  • Arranger kartoflerne oven på salaten eller lav en rede med salaten rundt om kartoflerne.
  • Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver
  • Bælg ærterne
  • Fordel radiser og ærter over salaten lige inden servering