Salat med grønne asparges og bacon

Sommer, salt og sødt

Du kender sikkert den der med grønne asparges svøbt i bacon. 
Hvis ikke du gør det, og er du vild med både asparges og bacon, så har du noget lækkert til gode. 
Den salte bacon og den søde melon matcher også hinanden virkelig godt.

Her er der brugt lækre friske grønne asparges fra Samsø. De tynde asparges er efter min mening de bedste – også til denne salat.

Salat med grønne asparges og bacon er lækker som et let sommer måltid, når du kan skaffe danske grønne asparges. 
Men salaten kan også laves som en forret eller som tilbehør hele året.

salat med asparges og bacon opskrift

Salat med grønne asparges og bacon

Udskriv
Antal: 2
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1 lillle salathoved/blandet salat her er brugt lidt forskelligt, bla. rucola
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 pk bacon i skiver Parma/Serrano skinke kan også bruges
  • 1/4 melon Her er brugt grøn honningmelon (Frøskindsmelon).

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skyl de grønne asparges og knæk den nederste del af (du kan mærke hvor den selv vil knække af)
  • Tag 2-3 asparges og rul en skive bacon om
  • Læg asparges'ene på en bageplade/bradepande, evt. med bagepapir på og bag dem i 15-20 min. til bacon'et ser gyldent og sprødt ud.
  • Skyl den grønne salat og slyng vandet af
  • Skær melonen i tern eller kugler med en melonudskærer, hvis du har det
  • Bræk salaten og læg det på et fad sammen med melon
  • Halver asparges'ene og læg dem på salatfadet

Noter

Salaten kan spises som den er uden dressing. Bacon'en og melonen giver god smag til resten af salaten.
Men hvis du vil have noget over salaten, kan du altid blot hælde olivenolie og citronsaft over. Du kan også bruge en god købe dressing, som f.eks. den med tomat og basilikum fra Olive Oil Copenhagen.

TIPS

Bacon er en fantastisk smagsgiver til mad, ikke mindst i salater. Du kan bruge den som topping/pynt, som svøb om en ingrediens som vist i denne salat. Bacon er god som et mættende element i en salat. Den findes efterhånden i utallige variationer, så det er nemt at finde en som passer til dig. Måske bacon’en også kan gøre salaten mere spiselig for dem, der ellers ikke sværger til salater…

Melonen kan være lige præcis den type, du holder af. Jeg har blot tit oplevet at frøskindsmelonen smager af mere og er sødere end andre melon sorter. Andre melontyper jeg ville vælge til denne salat er Cantaloupe eller Galia.

Til dig der ikke altid har fantasi eller orker det der med dressing, så er den omtalte tomat & basilikumolie dressing fra Olive Oil Copenhagen rigtig god. Den kan købes i deres webshop. De har også andre gode dressinger.

Tak fordi du læste mit indlæg!

Du kan også følge med her:

INSTAGRAM: @salateri

Del på facebook