Salat med friske figner

Hvis du kan skaffe nogle rigtig gode figner (flotte og med god smag), så prøv denne salat. Den søde friske smag af figen er virkelig god sammen med “Den hvide dame” fra Arla Unika og valnødder. Jeg vil anbefale at du spiser den som den er, servere den sammen med lam eller en culottesteg e.l.. Ellers vil den også være god til et oste-/tapasbord

salat med friske figner

Salat med friske figner og valnødder

Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 3 friske modne figner
  • 1 håndfuld tørrede valnødder
  • 1/4 stykke Hvid dame fra Arla Unika (cremet ost)
  • 1 hoved Rødbladet salat, eks. rød krølsalat
  • 3 spsk. peberrodssirup
  • 1 spsk. creme balsamico

Sådan gør du

  • Skyl salaten og fignerne og slyng vandet godt af salaten
  • fignerne skæres i kvarte stykker, hvis skallen er er ren og tynd kan du beholde den på (hvis den hvide skal er for tyk, kan det blive bittert). Ellers tag det røde/mørke figenkød ud af de kvarte stykker.
  • Skær osten i trekanter fra midten og ud eller i små tern
  • Bræk salaten og anret det på et fad. Fordel ost, figner, og valnødder ud over salaten.
  • Hæld peberrodssirup, og balsamico udover salaten og server.

Noter

Hvis du vil gøre salaten mere bitter, kan du blande lidt radicchio i. Det giver også en flot farve.
Omvendt hvis du ønsker at gøre salaten mere rund i smagen, så kan du erstatte valnødderne med Pekannødder.
Tried this recipe?Let us know how it was!