Råmarinerede rabarber

Skrevet af Salateri
Raamarinerede rabarber

Råmarinerede rabarber

Udskriv
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker Evt. mindre mængde, hvis de ikke skal være for dessert-agtige
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne på nær rabarber koges indtil sukkeret er opløst
  • Lad lagen køle af
  • Skyl og skær rabarber
  • Rabarber hældes i et (afskoldet) glas og lagen hældes over.
    Lagen kan hældes over afkølet, så rabarberne bliver sprøde, eller lidt lun hvis du vil have dem lidt "tilberedt".
    Lad dem stå 1 dags tid inden brug. Vend rabarberne i løbet af dagen.

Der er 2 rabarbersæsoner om året. En i maj-juni og en i august-september. Du kender sikkert bedst rabarber fra rabarberkompot, rabarber syltetøj, rabarbergrød o.l.

Men kender du også til råmarinerede rabarber? Det er også en rigtig fantastisk måde at bruge rabarber på. De giver en delikat sødme og sprødhed i en blandet grøn salat. Du kan også spise dem sammen med fisk, f.eks. hornfisk som du kan spise i maj.