Portobello salat med kapers

Her er en salat der er hurtig at lave, og hvor du ikke behøver at stå og skylle salater. Portobello svampe har efter min mening nogle gode kvaliteter, de er dekorative, har en god smag og en fast konsistens, så de er nemme at arbejde med. Kapers og rødløg er et godt match til svampene. Du kan spise den som tilbehør til noget kød, eller lave et helt vegetarisk måltid med en grøn salat og evt. noget godt brød.

Portobello salat med kapers

Portobello salat med kapers

Udskriv
Antal: 4
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 3-4 Portobello svampe
  • 1 Citron
  • 6-7 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 spsk kapersbær
  • 1-2 rødløg
  • 1/4 tsk spidskommen

Sådan gør du

  • Start med dressingen hvor du blander olivenolie, citronsaft (som svarer til ca. 2 spsk), 1-2 spsk hakket kapers (evt. også nogle af kapersbærrene), hak rødløget og put halvdelen i, spidskommen, salt og peber. Dressingen må gerne være salt, da svampene er meget neutrale i smagen.
  • Skyl Portobellosvampene og skær dem i tynde skiver. Arranger dem på et fad og pres lidt citronsaft over. Hæld dressingen over og pynt med resten af rødløgene og kapersbær, evt. noget persille.
    Alternativt kan du også først blande svampene med dressingen (lav ekstra dressing da svampene suger meget) og arrangerer dem derefter på et fad.