Her er en salat der er hurtig at lave, og hvor du ikke behøver at stå og skylle salater. Portobello svampe har efter min mening nogle gode kvaliteter, de er dekorative, har en god smag og en fast konsistens, så de er nemme at arbejde med. Kapers og rødløg er et godt match til svampene. Du kan spise den som tilbehør til noget kød, eller lave et helt vegetarisk måltid med en grøn salat og evt. noget godt brød.
Ingredienser
- 3-4 Portobello svampe
- 1 Citron
- 6-7 spsk olivenolie
- 1-2 spsk kapers
- 1 spsk kapersbær
- 1-2 rødløg
- 1/4 tsk spidskommen
Sådan gør du
- Start med dressingen hvor du blander olivenolie, citronsaft (som svarer til ca. 2 spsk), 1-2 spsk hakket kapers (evt. også nogle af kapersbærrene), hak rødløget og put halvdelen i, spidskommen, salt og peber. Dressingen må gerne være salt, da svampene er meget neutrale i smagen.
- Skyl Portobellosvampene og skær dem i tynde skiver. Arranger dem på et fad og pres lidt citronsaft over. Hæld dressingen over og pynt med resten af rødløgene og kapersbær, evt. noget persille. Alternativt kan du også først blande svampene med dressingen (lav ekstra dressing da svampene suger meget) og arrangerer dem derefter på et fad.
Portobello salat med kapers was last modified: september 29th, 2019 by Salateri