Panzanella salat

God fyldig salat med auberginer, tomater, oliven, ansjoscroutoner

Denne salat er virkelig lækker og kan serveres både som en forret og som tilbehør. Jeg vil anbefale at servere til noget godt oksekød, lammekød eller kylling.

Hvis ansjoscroutonerne skræmmer dig lidt, så kan du enten lave nogle almindelige croutoner eller give dem 1 chance.

Jeg tror faktisk at du bliver lidt hooked, når først du har smagt dem.

Ingredienser

  • Kartofler
  • Grøn/rød salat, her er der brugt rød hjertesalat
  • Syltede rødløg
  • Kapers
  • Aioli med ærteskud
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Vi fik kartoffelsalaten til kylling, men den vil også være lækker til frikadeller, røget laks/makrel, grillkød.

Sådan gør du

Kog kartoflerne til der stadig væk er lidt bid i. Rør aiolien op med olivenolie, så konsistensen bliver tyndere. Skær kartoflerne i mindre stykker og bland dem sammen med “dressingen”. Bland derefter salat, kapers og rødløg sammen med kartoflerne og arranger det indbydende.

Tip

Måske tænker du, at det er fancy ting “lige at have”, men brug blot denne salat som inspiration til at se lidt dybere i køleskabet. Måske er der en rest pesto (ellers brug f.eks. olie, eddike, sennep, hvidløg), du kan bruge rå løg i stedet for syltede rødløg, en rest af noget sylt, evt. syltede agurker. Noget salt og knas er godt til kartoffelsalat.