Mangodressing

– et tropisk indslag til dine salater

Er du på udkig efter en frisk og eksotisk dressing?
Denne dressing er fantastisk i friske, grønne salater, og den er også lækker topping til en dessertsalat, hvor frugt og søde ingredienser kombineres.

Mangodressing

Mangodressing

Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1 Sød moden mango
  • Creme fraiche
  • 1 tsk Revet ingefær
  • 1 Limesaft + skal
  • lidt salt (for at balancere smagen

Sådan gør du

  • Skær mangoen i mindre stykker, riv ingefær, pres limesaft + evt. riv noget skal og blend det hele
  • Tilføj creme fraiche og lidt salt og tilpas indtil du har den perfekte smag til dig

Noter

Målene er ca. mål, da det kommer meget an på hvor meget smag der er i mangoen, og om du kan lide den lidt syrlig, mild eller lidt stærk. Så balancer, lime, ingefær og creme fraichen efter dette.
 
 
Tried this recipe?Let us know how it was!

Forslag til salat:

Denne mangodressing er skøn i en salat med grønkål eller savoykål, friske stykker kokosnød, chili og koiander. Mangoens sødme passer perfekt sammen med den bitre og sprøde kål og den fede kokosnød. Chili vil give den et godt pift .

Ingredienser til salaten:

  • Fintskåret grønkål eller Savoykål
  • Frisk kokosnød i tynde skiver
  • Fintsnittet rød chili (juster efter styrke)
  • Evt. en håndfuld frisk korianderblade (hvis du er den type ;-))

Sådan gør du:

  1. Forbered salaten: Start med at skylle og skære kålen fint. Tilsæt tynde skiver af frisk kokosnød, som giver en god fedme til salaten.
  2. Tilsæt chili og koriander: Fintsnit chilien og bland den i salaten sammen med frisk koriander. Chilien tilføjer et let krydret spark, som komplimenterer den søde mangodressing, mens koriander giver en frisk asiatisk præg.
  3. Servering: Hæld mangodressingen over lige inden servering og/eller server den ved siden af.
    Top salaten af med hakket koriander eller revet kokosnød.

Denne salat og dressing kan holde i nogle dage. Dressingen kan sagtens laves i forvejen og vil blot få mere smag. Salaten vil være perfekt til kylling eller en hvid fisk.

Prøv også mangodressingen til dessertsalater

Mangodressingens tropiske smag gør den ikke kun velegnet til grønne salater – den er også lækker til dessertsalater! Prøv den f.eks. sammen med frisk kokosnød med appelsin og revet limeskal eller i en frugtsalat bestående af søde frugter som ananas, papaya, melon og druer.

Salat med kokosnød:

  • Frisk kokosnød
  • Appelsin
  • Passionsfrugt
  • Revet limeskal

Frugtsalat:

  • Ananas i små stykker
  • Papaya i tern
  • Grønne vindruer (halverede)
  • Vandmelon i små stykker
  • Frisk mynte til pynt

Server frugtsalaten med mangodressingen og pynt med f.eks. frisk mynte. En lækker afslutning på et måltid – eller som en sund snack.
Tilføj evt. mørk chokolade – det vil altid gøre noget godt :-).

Udover grøntsagssalater og frugtsalater kan du også bruge dressingen som dip til grillede grøntsager eller kød.

Afsluttende salat bemærkning:

Mangodressingen er både frisk, sød og krydret – og den får dine tanker til sol og varme på en grå kold efterårs-/vinter-dag.

Velbekomme!