Den gode gamle klassiker Cæsar salaten. Den kan få selv ikke-salat elskere til at spise salat, som f.eks. min teenage søn. Klassikere skal man være varsom med at røre ved, så jeg har valgt ikke at revolutionere den, men her kan du se Salateri’s bud på den.
Ingredienser
- 1 Romainsalat
- 1 pk kyllingefileter
- 1 pk bacon
- 1-2 rødløg
- agurk
- 1/2 pk cherrytomater
- 1 parmesan (i et helt stykke, gerne en rigtig god)
- "gammelt" brød
- olivenolie
- ansjoser
- pasteuriserede æggeblommer
- neutral olie (Eks. solsikkeolie, rapsolie)
- hvidløg
- citron
- ijonsennep
- Worcestershire sauce
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skyl salat (i en salatslynge eller hvordan du nu plejer), tomater og agurk
- Steg bacon, det kan gøres på en pande eller i ovnen og læg det til afdrypning på fedtsugende papir.
- Steg kyllingefileterne til de er møre og stadig væk er saftige. Jeg er ikke en mester til at stege kød og får jævnligt at vide at det bliver for tørt.
- Skær/bræk dit "gamle" brød i stykker og rist det på panden med smør og hvidløg til det er gyldent og har en stegt skorpe. Læg brødet på fedtsugende papir og lad det afkøle.
- Miks dressingen hvis du vælger den hjemmelavede version - det vil jeg helt sikkert anbefale, hvis du har tid. Pasteuriserede æggeblommer og dijonsennep røres sammen og olien tilsættes i en tynd stråle. Det kan faktisk være lidt af en prøvelse at få konsistensen god, men hav tålmodighed. Revet parmesan, citronsaft og ansjoser røres/blendes i. Smages til med salt efterfølgende, da der er ansjoser i.
- Bræk salaten i grove stykker, skær tomater i halve og agurken i mindre stykker, rødløg skæres i halve ringe. Arranger det hele på et fad sammen med kyllingefileterne, bacon, parmesan i flager, croutonerne og dressingen.