Hokkaido salat med æble og feta

Jeg har altid fået Hokkaido græskar tilberedt i en salat eller suppe, så jeg var nysgerrig efter at finde ud af hvordan den smager rå i en salat.

Det er overraskende godt, når blot græskaren får tilført noget smag. Det lækreste er hvis Hokkaido og æble er skivet rigtig tyndt, så bliver salaten både crispy og dekorativ.

Hokkaidosalat med æble og feta

Hokkaido salat med æble og feta

Antal: 2
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1/4 Hokkaido græskar
  • 1 æble
  • 6 spsk sesamolie
  • citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 blok gedefeta (Kirks)
  • 1-2 håndfulde saltede pistacienødder
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skær ca. 1/4 stykke Hokkaido, fjern kernerne og skræl det. Skives tyndt på et mandolinjern eller en ostehøvl (uden streng)
  • Skyl og skræl æblet og skiv det også meget tyndt.
  • Vend græskar og æble med ca. 6 spsk. sesamolie, citronsaft, 1-2 fed presset hvidløg, salt, peber. Bland det godt sammen i en skål eller (kondi-)boks. Stil det i køleskabet og lad det stå og trække lidt tid, gerne 1/2-1 time men også gerne mere.
  • Hak pistacienødderne.
  • Arranger Hokkaido- og æble-skiverne på et fad (top op) og smuldre gedefetaen ud over og til sidst pistacienødderne.

Noter

Pistacienødderne kan erstattes af valnødder, hvis du er mere til en let bitter kombination
Tried this recipe?Let us know how it was!