Flowersprout med Padron pebre

En mættende salat med bid som er god som tilbehør. Flowersprout er blevet en af mine yndlingskål, den er en blanding af rosenkål og grønkål, smagen er mild og god og har en eftersmag af nødder. Oveni er den utrolig flot. Padron peber som også hedder Pimientos de Padrón er en peber, som umiddelbart er mild i smagen men du kan støde på nogle som er lidt spicy, så det er lidt et spil i lotteriet.

Flowersprout med bid

Udskriv
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 bk Flowersprout
  • 5-6 Padron pebre
  • Gammel Knas (eller anden hård tør ost)
  • 1 Æble
  • Olivenolie
  • Citron
  • Chilisirup
  • Marsala
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Flowersprout'en skylles, tag bladene af nogle stykker, halver andre.
  • 5-6 stk. Padron pebre grilles på en pande sammen med de halve flowersprout, til de blot bliver let grillede. Hæld dem derefter over i en skål og hæld olivenolie,  salt og peber over.
  • Bland de rå flowersprout sammen med de stegte og padron pebrene.
  • Skær et æble i skiver eller mindre stykker og læg på salaten sammen med dressing og lidt revet Gammel Knas.  
  • Dressing: ca. 3 spsk olivenolie, en squeeze citronsaft, salt, peber, ca. 1 tsk. Marsala (hvis du har det i huset) ellers kan du udelade det eller bruge lidt portvin. Lidt chilisirup  (Ahornsirup med friske stykker chili der har fået lov til at stå lidt) kan også anbefales, men det er kun hvis du tilfældigvis lige har noget. Det kan bruges i mange sammenhæng. Vi har engang smagt det på pizza da vi var ude og rejse og det smagte virkelig godt.