Endiviesalat med friske figner

En enkelt, let og frisk salat med let bitterhed og sødme. Du kan spise den som tilbehør eller som en let anretning med brød

Salat med friske figner

Udskriv

Ingredienser

  • ca. 1/2 Endivie salat
  • 4-5 stk. Friske figner
  • Gammel knas (eller anden hård tør ost)
  • ca. 2 dl. Portvin
  • Tørret abrikos
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Salaten skylles og brækkes i grove stykker og lægges på et fad.
  • De friske figner skylles og skæres i kvarte.
  • Dressing: den ene figen skæres i mindre stykker og puttes i en kasserolle sammen med abrikosen og portvinen. Kog det hele ind i 20-30 min. Si frugten fra. 
  • Salaten arrangeres på et fad med de friske figner. Gammel Knas skæres/brækkes i mindre flager og lægge på sammen med dressingen.