Citroner er en af de ingredienser jeg bruger rigtig meget i salater. Citronsaften er god både til blot at give salaten syre og friskhed enten direkte på salaten eller i dressingen. Citronskallen er super lækker at rive over salaten, og i det hele taget i mad.
Du kan også vælge at grille dine citroner, de smager også rigtig godt i/på salater, f.eks. over grønne asparges eller en salat med laks.
Syltede citronskaller er også rigtig lækkert i salater.
Citroner De kan være en både lækker og sund måde at tilføje smag og en sur/syrlig smag til dine salater. Her er nogle måder at bruge citroner i dine salater på:
- Lav en simpel citron-olivenolie dressing: Bland saften af en citron med olivenolie og lidt salt og peber. Drizzle dressingen over din salat, og nyd den friske smag.
- Tilføj citronsaft til en grøn salat: Dryp frisk citronsaft over en grøn salat af spinat, rucola eller en anden grøn blanding. Citronsaften giver salaten en lys og frisk smag.
- Lav en citron-agurk salat: Skær agurken i små tern og bland den med citronsaft, olivenolie, hakket persille, salt og peber. Server som en side salat til dit hovedmåltid.
- Brug citronskal som garnish: Riv lidt citronskal og drys det over din salat for at tilføje en ekstra citrusaroma.
- Tilføj citronsaft til en kyllingesalat: Bland kogt kylling med hakket løg, tomat, avocado og drizzle med citronsaft, salt og peber for en frisk og let kyllingesalat.
- Lav en citron-tun salat: Bland tun, kapers, hakket rødløg, olivenolie og citronsaft. Server det over en grøn salat eller som en sandwich fyld.
- Brug citronsaft i en kartoffelsalat: Bland kogte kartofler med hakket purløg, mayonnaise og citronsaft for en forfriskende og cremet kartoffelsalat.
- Parmesanris, lækkert i en salat eller som tilbehør. Revet parmesan & citronskal i kogte ris.
Husk at smag til med citronsaft gradvist, da det kan være ret surt. Start med en lille mængde og tilføj mere efter behov.
