En skøn bombe
Den skønneste form for fedt der findes og fedt skal vi have for at hele maskineriet kan blive smurt. Specielt når du når op i alderen.
Det er også en frugt som er et must have i dit køkken. Du kan bruge den i salater, dips, smoothies, spise den som den er og du kan kombinere den med stort set alt pga. dens milde smag.
Udfordringen kan være at få den rette modning. Men senere i indlægget giver jeg mine tips til, hvordan du kan gøre.
De mest populære/de 3 kendinge:
– Avocado med æg (scramble,
– Avocado med rejer
– guacamole
Du kan også prøve disse kombinationer:
– Avocado med hytteost
– Avocado på en ricotta med bagte hvidløg
– Avocado dressing
– Smashed Avocado på rugbrød, surdejsbrød
–
Ved du at der findes x antal varianter?
Den mest populære er sorten Hass og den udgør ca. 95% af alle de avocadoer, der bliver produceret.
Den/træet er det første træ, der blev taget patent på i USA (kilde: Bo Bech)
Den er ruflet i skallen og har en let violet farve på ydersiden, når skallen er pillet af og har en fantastisk grøn farve i kødet.
Bacon er ikke kun det populære/livets “krydderi”, som nogle kalder det. Det er også en Avocado sort. Den er næsten helt hvid i kødet og ret mild I smagen. Der kan være en tendens til en stor sten og ikke meget “kød”
Avocado kan også være nogle pokkers udfordrende nogle.
Du kender sikkert det med at købe nogle avocadoer der er hårde, og når de så er bløde er de rådne. ØV!
Så her er tips til, hvor du kan købe nogle gode:
– Greenmate
– fresh.land
– aarstiderne
– nemlig.com
Canva:
Kend din Avocado (sorter, smag)
Sådan behandler du din Avocado/guide (tjek hvornår den er moden, Avocado sok, læg dem sammen med
Inspiration til salater med Avocado (inspirationsark)
Avocado er også fantastisk til Salat art.
Du kan lave flere smukke serveringer med den, f.eks. disse:
– Bo Bechs
– Rosetter
– udskæringer
