Grøn salat med gedeost

Dette er absolut en af favoritsalaterne! Den indeholder alle mine yndlingsingredienser, frugt, ost og nødder. Den bagte gedeost og de andre ingredienser er fantastiske sammen.

Salat med bagt gedeost

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • blandede salater (f.eks. spæde spinatblade, rucola, endevie)
  • 1-2 æbler
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 rulle gedeost (Président Sainte Maure)
  • olivenolie
  • citron
  • 1 håndfuld Pekan nødder

Sådan gør du

  • Skær gederullen ud og læg skiverne på en bageplade. Bag i ca. 20 min. til ostene er lidt gyldne, puffet lidt op og/eller flydt lidt ud alt efter ostetypen. Hvis du kan skaffe den, så vælg Président Sainte Maure. Den er efter min mening den bedste, da den både smager godt og den smelter på en meget smuk måde.
  • Skyl salaten og slyng vandet af.
  • Æblerne skæres i runde stykker og kernehuset tages ud med en kernehus fjerner. Citronsaft presses ud over.
  • Arranger salaten på et fad og læg æbleskiverne på med en bagt gedeost oven på hvert stykke. Hæld et par skefulde olivenolie og lidt citronsaft henover. Drys blåbærrene og nødderne henover. Det kan også sagtens være valnødder, hvis du gerne vil have en lidt mere bitter smag.
  • Du kan også undlade æblerne og lægge gedeostene på små brødtoast, bare sørg for at brødet er af den gode slags og ikke toastbrød.

Noter

Denne salat er super god til eks. en god bøf, flanksteak e.l
Tried this recipe?Let us know how it was!