Tzatziki opskrift

En dip, en agurkesalat eller hvad du nu vil kalde den.

Uanset hvad du kalder den, så er tzatziki rigtig lækker tilbehør til bla. salater, kartofler, kød, falafler, pitabrød.

Du kan bruge den som dip til grøntsager, til noget lækkert brød eller som erstatning for dressing eller sauce.

En af fordelene med tzatziki er, at den kan laves noget tid før servering, og den bliver kun bedre af det!

tzatziki

Tzatziki

Antal: 2 personer
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 1/2 revet agurk
  • 2 spsk græsk yoghurt
  • ca. 1 lille fed hvidløg
  • citronsaft
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 drys spidskommen

Sådan gør du

  • Riv agurken på et rivejern og pres så meget væde ud du kan. Brug evt. et viskestykke. Du kan også lade agurken stå og dryppe af i en si.
  • Bland yoghurt og de andre ingredienser sammen og bland agurken i.

Noter

En tzatziki har godt af at stå lidt inden servering.
Lav en god portion, da den kan spises til rigtig meget forskelligt og er god i et par dage efter.
Tried this recipe?Let us know how it was!