Salatudfordring 2

Ny udfordring med Ann, som bor på min vej. Hun er også stor salat- og grøntsagssentusiast, og hun har tidligere blogget på annelskermad.dk. I sidste udfordring fandt vi ud af, hvor forskelligt vi tænker. Så det må udfordres igen. 

Denne gang havde Ann sat følgende koncept: 

Lav to salater hvor alle (eller næsten alle) ingredienser bruges i begge to. Den ene er en weekend-salat og den anden, en hurtig hverdags-salat.
Basislager er til rådighed.

Ingredienser:

1 bk æg
1 bk hindbær
1 bk ærter
1 hokkaido græskar
1 rød spidskål
1 agurk

salatudfordring 2

NB:
Agurken indgik kun meget lidt, da stort set hele agurken var kerner.
I hverdagssalaten ville jeg have skrabet kernerne ud og skåret dem i buer (som du tit får det i græske salater)

Hverdagssalaten endte sådan her:

Kogte æg
Ærter
Snittet rød spidskål
Agurkeskrællen blev strimlet med juliennejern

Dressing:
Hindbær der fik et opkog og kølet af
Olivenolie
Balsamico
Honning
Citronsaft
Salt
Peber

salatudfordring2 hverdag

Weekendsalaten endte sådan her:

Bagt (hokkaido m revet parmesan + krydderier (salt, peber, oregano, hvidløgspulver)
Snittet rød spidskål
Ærter skåret på langs (skoldet hele)
Hindbær som pynt
Saltede hokkaidokerner

Dressing:
2 kogte æggeblommer
1 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep
1 dl. olivenolie
Salt
Peber
Friskrevet parmesan (smag til og alt efter hvordan du ønsker konsistensen)

salatudfordring2 weekend

Vores vurderinger

Ann: Hverdags salaten var vildt lækker marineret og sprød. Jeg ville nok have porcheret ægget istedet.
Den var også god dagen efter.

Weekendsalaten var også en fornøjelse og det hele passede godt sammen, godt tænkt med kernerne. Dressingen måtte godt have haft lidt mere af det cremede, men ellers totalt luksus 😋

Min:
Hverdagssalaten blev bedre end forventet. Den var mild i smagen og god til en hverdag. Som også nævnte, så er den også lækker et par dage efter til frokost eller aftensmad. Pocherede/blødkogte æg ville have løftet den.

Weekendsalaten var der rigtig god smag i pga. dressingen. Men det generede mig at konsistensen på dressingen ikke var smuk og derfor ødelagde æstetiske lidt. Bagt hokkaido og græskarkerner bliver nok ikke rigtig min favorit. Så Ann’s ide med at bruge hokkaidoen på en anden måde, vil jeg huske.

Og nu til det sjove, her er hvad Ann havde tænkt med ingredienserne. Det var vidt forskelligt fra mine. 

“Hverdagssalaten: lidt revet græskar, blandet med æg og stegt som en omelet. Fint snittet spidskål, agurk, ærter og hindbær og toppet med æggestrimler, vendt i en olie/eddike dressing.
Weekendsalaten: bagt græskar i mynte, vendt med spidskål, agurk og hindbær. Så ville jeg lave en mayo med æggene, rørt med blendede ærter, mynte og citronsaft.
Det er virkelig sjovt at se forskellene, og du er virkelig skarp til at anrettet så tænderne løber i vand 👋👋👋

Konklusion

Så 4 forskellige bud på salater med de samme ingredienser. Mynthen forudsatte Ann at jeg havde i mit basislager.
Så ja der er det også forskelligt hvad man betragter som basislager.

Der kommer helt sikkert en udfordring mere!