Måltidssalat med tun

Skrevet af Salateri
En måltidssalat med en slags “tunmousse”. Moussen er blandet med wasabicreme og soya. Salaten er god forår og sommer som et aftenmåltid og er også god til en frokost.
Måltidssalat med tun

Måltidssalat med tun

Udskriv

Ingredienser

  • forskellige salater (hvad du har eller f.eks. spæde spinatblade, rucola, ærteskud, radicchio)
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 æg
  • 1/2 lille dåse majs (alternativt frisk grillet majs)
  • 1 håndfuld små tomater (Cherry, Dulcita e.l. med god smag)
  • 2-3 spsk Quinoa
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 1 spsk Kapers
  • 1 rødløg
  • 2 dåser tun i vand
  • olivenolie
  • 1-2 knivspids wasabi creme
  • soya
  • evt. mayonaise

Sådan gør du

  • Bland tun, wasabi creme, soya, salt og peber sammen. Hvis du tilfældigvis har fået Cæsar salat for nylig og har en rest af dressingen tilbage, smager det virkelig godt at blande den i. Ellers rør blot noget almindelig mayo i. Smag "moussen" til indtil den passer til din smag.
  • Quinoa koges, se anvisning på posen
  • Asparges ristes hurtigt i olie på en pande. De skal stadig have bid og være crispy
  • Skyl salater, tomater, skær løg i halve ringe
  • Æggene koges til de er hårdkogte eller smilende alt efter hvad du bedst kan lide. Hvis de skal være hårdkogte er det 10 min. Hvis det er smilende så omk. 6 min men bedøm selv, da jeg stadig væk ikke helt kan finde ud af at koge et smilende æg!
  • Fordel salaterne på et smukt fad, halver æggene og fordel dem sammen med asparges, quinoa, majs, tomater, rødløg og kapers. 
  • Fordel til sidst tun "moussen" og top af med ærteskud. Der er ikke brugt en decideret dressing til denne salat. Men hvis du synes det er for "tørt" og har noget cæsardressing, kan du bruge det eller blot olivenolie og citron. Jeg synes personligt at "moussen" giver nok smag og væde til salaten.