En god måltidssalat som er specielt god om sommeren når der er nye kartofler.
Server salaten med godt brød og et koldt glas hvidvin.
Ingredienser
- 1 stk krølsalat e.l.
- 6-8 kogte kartofler (små kartofler, gerne nye)
- 1 røget makrel
- 3-4 æg
- 2 avocado
- 1 håndfuld rødbedespirer
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 løg/rødløg
- 3-4 spsk yoghurt naturel
Sådan gør du
- Kog kartoflerne eller har du tilfældigvis en rest på nogle stykker er det nemt til de er møre uden at være for kogte. Køl kartoflerne lidt af og skær dem i halve eller kvarte.
- Skyl salaten og slyng den godt.
- Kog æggene til de er smilende eller hårdkogte. Køl dem af og halver dem.
- Skær løg i halve ringe og avocadoen i grove stykker.
- Skyl spirer og basilikum.
- Pil makrelkødet af benene i gode stykker.
- Dressing: rør yoghurt sammen med en squeeze citron, karry, salt og peber.
- Anret salaten på et fad, fordel kartoflerne, makrellen, avocadoen og løg oven på. Top op med rødbedespirerne, fordel de halve æg og drys basilikumen over salaten.