Måltidssalat med røget makrel

Skrevet af Salateri

En god måltidssalat som er specielt god om sommeren når der er nye kartofler.
Server salaten med godt brød og et koldt glas hvidvin.

Måltidssalat med røget makrel

Udskriv
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stk krølsalat e.l.
  • 6-8 kogte kartofler (små kartofler, gerne nye)
  • 1 røget makrel
  • 3-4 æg
  • 2 avocado
  • 1 håndfuld rødbedespirer
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 løg/rødløg
  • 3-4 spsk yoghurt naturel

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne eller har du tilfældigvis en rest på nogle stykker er det nemt til de er møre uden at være for kogte. Køl kartoflerne lidt af og skær dem i halve eller kvarte.
  • Skyl salaten og slyng den godt.
  • Kog æggene til de er smilende eller hårdkogte. Køl dem af og halver dem.
  • Skær løg i halve ringe og avocadoen i grove stykker.
  • Skyl spirer og basilikum.
  • Pil makrelkødet af benene i gode stykker.
  • Dressing: rør yoghurt sammen med en squeeze citron, karry, salt og peber. 
  • Anret salaten på et fad, fordel kartoflerne, makrellen, avocadoen og løg oven på. Top op med rødbedespirerne, fordel de halve æg og drys basilikumen over salaten.