Er du vild med både salat og sushi, så se mit bud på en god og mættende salat med laks.
Det er en af de mere krævende salater i forhold til tid, så hvis du ikke har så meget tid i hverdagen, så er det en du kan hygge dig med at lave i week-enden og når du har fri.
Ingredienser
- 4 stk Laksefileter Frosne
- 2,5 dl Ris
- Grøn salat
- Edamame bønner
- Mango
- Frisk koriander
- Wakame tang
- Frisk ingefær
- Soya
- Lime
- jordnøddeolie
- peber
- evt. sal alt efter hvor salt soyaen er
Sådan gør du
- Kog risene og køl dem af. Suppler evt. alm ris (f.eks. jasmin) med vilde/natur ris for at få en grovere, mere mættende salat og et mere rustikt look.
- De frosne edamame bønner tøes op i varmt/kogende vand.
- Mangoen skæres i enten tynde skiver eller små firkantede stykker, alt efter hvordan du synes det tager sig bedst ud på salaten.
- Dressing:2-3 spsk. jordnøddeolie
en lille knold frisk ingefær rives fint (alt efter hvor vild du er med ingefær)
ca. 2 spsk. soya - salaten skylles og rives (skæres hvis du foretrækker det), i grove stykker, risen hældes over.
Laksen lægges på sammen med edamame bønner, mango og frisk koriander - Serveres med Wakame tang og evt. sprøde rejechips, sprødstegt lakseskind eller stegte ris.
Sushisalat skal ikke udtales når man har drukket….