Måltidssalat à la sushi

Er du vild med både salat og sushi, så se mit bud på en god og mættende salat med laks.

Det er en af de mere krævende salater i forhold til tid, så hvis du ikke har så meget tid i hverdagen, så er det en du kan hygge dig med at lave i week-enden og når du har fri.

Sushisalat

Udskriv
Antal: 4 pers ca.

Ingredienser

  • 4 stk Laksefileter Frosne
  • 2,5 dl Ris
  • Grøn salat
  • Edamame bønner
  • Mango
  • Frisk koriander
  • Wakame tang
  • Frisk ingefær
  • Soya
  • Lime
  • jordnøddeolie
  • peber
  • evt. sal alt efter hvor salt soyaen er

Sådan gør du

  • Kog risene og køl dem af. Suppler evt. alm ris (f.eks. jasmin) med vilde/natur ris for at få en grovere, mere mættende salat og et mere rustikt look.
  • De frosne edamame bønner tøes op i varmt/kogende vand.
  • Mangoen skæres i enten tynde skiver eller små firkantede stykker, alt efter hvordan du synes det tager sig bedst ud på salaten.
  • Dressing:
    2-3 spsk. jordnøddeolie
    en lille knold frisk ingefær rives fint (alt efter hvor vild du er med ingefær)
    ca. 2 spsk. soya 
  • salaten skylles og rives (skæres hvis du foretrækker det), i grove stykker, risen hældes over.
    Laksen lægges på sammen med edamame bønner, mango og frisk koriander
  • Serveres med Wakame tang og evt. sprøde rejechips, sprødstegt lakseskind eller stegte ris.

Sushisalat skal ikke udtales når man har drukket….