Måltidssalat à la sushi

Skrevet af Salateri

Er du vild med både salat og sushi, så se mit bud på en god og mættende salat med laks.

Det er en af de mere krævende salater i forhold til tid, så hvis du ikke har så meget tid i hverdagen, så er det en du kan hygge dig med at lave i week-enden og når du har fri.

Sushisalat

Udskriv
Antal: 4 pers ca.

Ingredienser

  • 4 stk Laksefileter Frosne
  • 2,5 dl Ris
  • Grøn salat
  • Edamame bønner
  • Mango
  • Frisk koriander
  • Wakame tang
  • Frisk ingefær
  • Soya
  • Lime
  • jordnøddeolie
  • peber
  • evt. sal alt efter hvor salt soyaen er

Sådan gør du

  • Kog risene og køl dem af. Suppler evt. alm ris (f.eks. jasmin) med vilde/natur ris for at få en grovere, mere mættende salat og et mere rustikt look.
  • De frosne edamame bønner tøes op i varmt/kogende vand.
  • Mangoen skæres i enten tynde skiver eller små firkantede stykker, alt efter hvordan du synes det tager sig bedst ud på salaten.
  • Dressing:
    2-3 spsk. jordnøddeolie
    en lille knold frisk ingefær rives fint (alt efter hvor vild du er med ingefær)
    ca. 2 spsk. soya 
  • salaten skylles og rives (skæres hvis du foretrækker det), i grove stykker, risen hældes over.
    Laksen lægges på sammen med edamame bønner, mango og frisk koriander
  • Serveres med Wakame tang og evt. sprøde rejechips, sprødstegt lakseskind eller stegte ris.

Sushisalat skal ikke udtales når man har drukket….