Hummus

En dip der kan spises til alt

Hjemmelavet hummus er noget af det bedste der findes som dip. Den er fantastisk til salater, tapas, brød, tilbehør, smørepålæg og meget andet. Server noget hummus i eller sammen med din salat, så behøver du ingen dressing.

Her får du min opskrift på hummus.

Hummus

Udskriv
Forfatter: Salateri

Ingredienser

  • 230 g. kikærter Sæt kikærter i blød dagen før eller bug dem i dåse/karton. (den angivne vægt er i drænede kikærter)
  • 1,5 dl. olivenolie eller en neutral olie
  • hvidløg efter smag
  • salt
  • peber
  • ca. 1 håndfuld persille
  • citronsaft
  • ca. 1 knivspids spidskommen
  • evt. honning

Sådan gør du

  • skyl persillen og sørg for at vandet bliver slynget/duppet godt af
  • bland alle ingredienser sammen og smag til
  • pynt humus med olivenolie, lidt persille eller evt. ramsløgsolie

Noter

Du kan skifte kikærterne ud med rødbede.