Grønkålssalater
Forrige indlæg
Opening: få læseren til at læse videre
Evt. billede i højre side
Der er meget mere saft og kraft i grønkål, og den mætter mere. Så den bliver jeg nødt til at have et indlæg om, selvom du måske før har set at jeg har skrevet om grønkål. Men jeg er så begejstret for denne grøntsag, netop fordi den er så god i salater.
Er du med mig eller er du ikke overbevist?
Det håber jeg at du er, når du har læst dette indlæg. For jeg garantere dig, at jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at give dig tips til salater med grønkål.
Content
Connect emotionally
Den gode gamle grønkål har virkelig vist at den kan andet end en gang stuvet gang grønlangkål.
Danskerne har virkelig taget kål herunder grønkål til sig i madlavningen, både i det varme og det kolde køkken.
Det er meget forståeligt for den:
– smager rigtig godt
– den hører til Superfood kategorien, så den har en masse gode egenskaber såsom fibre, vitaminer, mineraler.
– og så det allervigtigste – den er fantastisk i salater!
Content
The how to section – implement advice, get people results
Her får du blot nogle idéer på grønkålssalater, som er ret populære.
– Grønkålssalat med æbler – et rigtig godt match. Vælg et godt sprødt og saftigt æble og kombinér med alverdens andre ingredienser. Æblet kan give forskellige smagsoplevelse alt efter om du skærer dem i tern, slicer dem tyndt med et mandolinjern.
– Grønkålssalat med granatæble – er også rigtig populært. Her er der både farve og sundhed i begge dele.
– Grønkålssalat med feta –
– Luksus grønkålssalat –
– nem grønkålssalat – hvad med grønkål, æble, revet parmesan, olivenolie, citron?
– (Grønkålssalat med æbler og mandler)
– Grønkålssalat med avocado – grønkålssalat er også godt til morgenmad eller frokost. Se f.eks. denne *
– Grønkålssalat med mandler/nødder/valnødder/peanuts – du kan stort set blande alle slags nødder med – grønkål. Hvad med Wasabinødder og frisk chili?
– Grønkålssalat med rødbeder – de 2 klæder hinanden så godt både smagsmæssigt og farvemæssigt.
– Lav f.eks. grønkålssalat med bagte rødbeder og riv peberrod ud over. Æble vil også passe ind her
– Grønkålssalat med gedeost. Jeg elsker gedeost i alle afskygninger. En blød som man kan smuldre i, den mere faste som en gedegouda der kan rives over, en der kan bages som f.eks. St. Maure rullen, som kan lægges smukt på grønkålen med ristede pinjekerner og lidt honning. Denne vil være også være lækker både med rødbede og/eller æble.
Af ovenstående kan du stort set mixe det hele på kryds og tværs. Det er smage og ingredienser, som alle går godt sammen. Så hvor mange forskellige kombinationer kan du få ud af ovenstående? Test og se.
Her er en af mine grønkålssalater. Du kan finde flere på…
Der er forskel på, hvad vi spiser om vinteren og sommeren. Eller sådan har jeg det i alle tilfælde.
Vil du have grønkål på andre årstider, så er spæde grønkålsblade også super lækre. De er ikke så grove som dem om vinteren og sammen med sommerens frugt bliver det til nogle helt andre salater end vinter kombinationerne.
(henvis evt. til Kålbomben)
Min favorit er jo olivenolie, citron og den kan altid bruges.
Men grønkål kan klare rigtig mange forskellige dressinger.
Det kan f.eks. være en med bid som denne peberrodsdressing
Eller en oliedressing med chili og hvidløg
Tak fordi du læste med
