Chili sirup

Skrevet af Salateri

Sødt og stærkt

Denne sirup er et dejligt minde om en tur i Berlin. Her fik vi den på pizza. Jeg elsker denne kombination af det søde og stærke. 

Den er super enkelt at lave, og du kan teste med forskellige variationer. Jeg har også prøvet med frisk peberrod. Det duer også.

Siruppen er god til salater med ost, nødder, æble og/eller kød.

Chili’er kan være meget forskellige i styrke – også indenfor samme type. Så test hvor stærk din chili er. Smag evt. på siruppen efter nogle timer/1 dags tid og find ud af, om der skal mere chili i.   

 

Chili sirup

Chili sirup

Udskriv
Forfatter: Salateri

Sådan gør du

  • Læg friske chilistykker i ahornsirup.
    Hæld siruppen i et (skoldet) glas. Sørg for at chilierne er dækket med sirup og stil det i køleskabet.
    Lad det stå i min. 1-2 dage, så chilismagen kan trænge ud i siruppen.
    Den er virkelig god til at hælde over en salat. Den er specielt god til en grøn salat med bagt gedeost.

Noter

Udenfor salatverdenen vil jeg også bruge den hen over en lækker pizza hvor der er drysset frisk rucola på. Jeg tænkte også “arh, kan det nu være godt” – og ja det er det!
Siruppen er også lækker på et ostebord.