Fru Møllers Mølleri

Sidste år lavede jeg et rigtigt  spændende projekt hos Fru Møllers Mølleri. Vi testede om der var et grundlag for at sælge salater to-go som tilbehør til aftensmaden eller som et hurtigt måltid.

Jeg udviklede opskrifterne og lavede dem i samarbejde med Bodil (Fru Møller selv) og Kenneth, som er kok og arbejdede der på det tidspunkt.

I det projekt lærte jeg rigtig meget og fik en  masse (salat) inspiration.

Kenneth vidste alt om smage,  køkkenprocent (så der var så lidt madspild som muligt) o.l.. Bodil er dygtig til lige at give ideer, og til at smage hvad der lige mangler, med hendes mange års erfaring.

Jeg bidrog med mine ideer til salaterne, som kom fra min egen interesse og erfaring med salater på den private front.

Det var fantastisk sjovt at få muligheden til at prøve det. Jeg kan kun give Bodil ret i at viden er alt og der er altid noget at lære.

En del af processen var at finde noget indbydende bæredygtigt emballage og få det pakket, så det præsenterede sig på en lækker måde OG så det var praktisk at håndtere.

Og så lærte jeg også lige det med køkkenprocenten.  Det tænker jeg ikke over på samme måde i mit eget køkken. Jeg bruger rester men ellers køber jeg det som jeg nu lige synes vil være godt. Det er noget helt andet når der skal laves mange portioner og økonomien skal hænge sammen. 

Jeg kan ikke give de nøjagtige opskrifter, men du kan se hvilke ingredienser der er i og lade dig inspirere. Dressingerne var naturligvis Gårdens egne og så vidt muligt ingredienserne.

Sådan blev Salateri.dk kickstartet.

"Nina har i en periode hjulpet mig i Fru Møllers Mølleri, i vores slagterafdeling. Nina og jeg havde sammen en vision om, at lave måltidssalater og salater der skilte sig ud fra hvad man normalt kan få som convenience. Nina har en enorm viden om smage, om tilberedning, sammensætninger og ikke mindst præsentation, så de salater hun laver, altid ser indbydende og spændende ud! Som person er Nina ærlig og innovativ og bare god at være sammen med!"

Bodil, Fru Møllers Mølleri