Go Back
ramsløgsolie
Udskriv Pin
No ratings yet

Ramsløgsolie

Forfatter Salateri

Ingredienser

  • ca, 2 store håndfulde ramsløg
  • 1/2 l neutral olie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie

Sådan gør du

  • Skyl ca 2 store håndfulde ramsløg og læg dem i en blender
  • Varm olien op til 50-60 grader.
  • Hæld olien over ramsløgene, til den er lige under ramsløgene. Blend i et stykke tid ca. 10 min.
  • Hæld blandingen gennem en si, og sorter ramsløgene fra
  • Hæld olien over i en sprøjtepose, hvis du har det. Ellers i en almindelig frysepose. Hæng posen på en krog nogle timer eller til næste dag. Sæt en kande/skål under.
  • Indholdet vil dele sig med en lysere del i spidsen af posen. Det er der vandet samler sig.
    Hold på posen der hvor farven ændre sig til den lysere farve. Klip et (meget) lille hul i spidsen og lad det lyse indhold/vandet komme ud. Det er vandet der bliver dårligt
  • Hæld derefter resten af indholdet/olien på en (afskoldet) flaske e.a.

Noter

Smag olien til med salt efterhånden som du skal bruge det.
Ramsløgsolie kan holde sig længe enten i køleskabet eller i et mørkt og koldt rum.
Du kan også fryse olien ned i mindre portioner.