Go Back
+ servings
Rodbedeslaw opskrift
Udskriv Pin
No ratings yet

Rødbedeslaw

Et alternativ til den traditionelle coleslaw
Ret Salat
Antal 4
Forfatter Salateri

Ingredienser

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 2-3 spsk græsk yoghurt Andre yoghurter kan bruges, men den græske har en tykkere konsistens.
  • ca. 2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 1 håndfuld frisk timian
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne
  • Riv dem på et rivejern, skær dem i små tern eller hak dem i en i en minihakker, foodprocessor e.l
  • Skyl timianen
  • Bland græsk yoghurt, olivenolie, presset hvidløg, timianblade, salat, og peber sammen.
  • Bland rødbederne sammen med dressingen. Lad den stå i lidt tid før servering, 1 times tid eller mere.

Noter

Anbefaling Lav denne salat i god tid og lad den stå, også gerne dagen før den skal spises. Så kan smagen nå at sætte sig godt i rødbederne. 
Er du vild med rødbeder, så lav en god portion. Den kan sagtens spises i nogle dage som tilbehør, som "dressing" på en anden salat, som topping/pålæg på en mad, en frokostanretning/et mellemmåltid med hytteost og/eller humus.